blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Valnøddebrød -
fra Kager og Søde sager

 
     
 

150g rugmel
650g hvedemel
1 dl. kærnemælk
1 dl. Kaffefløde
1 dl. vand
50g smør
65g gær
1 tsk. salt
4 æg
1 spsk. flydende honning
100gf hakkede valnødder

Melet blandes

Kaffefløde, vand og kærnemælk lunes. Smørret smeltes
Gær, salt, honning og hakkede valnødder blandes med æggene.

Den lune mælkeblanding tilsættes og blandingen røres sammen.

Melet tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes sammen.

Hæver 20 min. overdækket.

Æltes igen lidt og lægges i smurt lagkageform og trykkes fladt.

Pensles med æg rørt med lidt vand, drysses med groft salt.

Efterhæver i 3 min og bages i forvarmet ovn (200 grader) i 25 min. midt i ovnen. og endnu 20 min i bunden af ovnen.

Eller: Bages i varmluftsovn 180 grader i 45 min.

Det er en gammel opskrift fra Kager og søde sager, hvor den blev præsenteret af Else Andersen og Karl-Otto Schmidt, og jeg var lidt spændt på om den stadig holdt i dag - den megen gær!, men det gør den.

God fornøjelse.