blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Rabarberfool
 
     
 

rabarber 450 g
sukker 4 spsk.
vand 2 spsk.

Flødemarengs:
piskefløde ½ liter piskes stiv
pasteuriserede æggehvider 3 stk.
sukker 6 spsk.

 

Pisk æggehviderne først halvstive, dernæst til stiv marengs med suk­ker, og bland massen med fløde­skum. Kom den i en si, foret med et stykke tyndt stof, og sæt sien til­dækket over en skål i køleskabet til næste dag. Skær rabarber i 2- 3 cm lange stykker, læg dem i en ovnfast skål, drys sukker over, og tilsæt vand. Kog rabarberen i 3-minutters intervaller i mikroovnen. Eller stil fadet tildækket i en 160° varm ovn, til stykkerne er møre. Lad dem blive kolde i fadet. Anret desserten portionsvis med lidt frugt nederst. Resten vendes med den afdryppede fløde-marengs og lægges ovenpå.