blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 

Gateau Marcel

Efter Michel Michaud

 
     
 

200 g sukker
200g smør
200g mørk chokolade 75-85%
1 dl æggeblommer
2 dl. æggehvider

Smør og chokolade smeltes over vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og stilles til afkøling til den er helt afkølet.

æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.

Æggehviderne piskes stive med resten af sukkeret og vendes forsigtigt i chokolade/æggemassen.

Halvdelen af massen kommed i en smurt bradepande eller ovnfast fad.
Bages i forvarmet ovn v. 175 grader varmluft i ca. 30 minn. Mere hvis formen er tyk.

Når den er kølet af, smøres den resterende masse på den bagte.

Kagen sættes på køl i mindst en time, helst længere, evt. natten over.

 

Serveres med god vanilleis og hindbærcoullis.

Hindbær coullis:

200 - 300g. hindbær blendes med 20-30g flormelis. Hvis det er udenlandske, så giv dem et kort opkog før blendningen.