blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
Creme bruleé
 
     
 

Rørsukker til drys
3½ dl piskefløde
11/4 dl sødmælk
4 store æggeblommer (eller 5)
70 g sukker
1 vanillestang

Æggeblommer og sukker røres (ikke piskes) til sukkeret er opløst sammen med kornene fra vanillestangen.

Rør mælk og fløde i cremen, og hæld den igennem en sigte i en skål.

Lad trække køligt i en time.

Fjern evt. skind og hæld cremen op i 4 små kokotter.

Bag dfem i ovnen ved 140 grader til de er som gameldags budding. Ca. 60 min.

Lad nu cremen køle helt af, i køleskab eller isbad.

Blend rørsukkeren til den er fintmalet og drys hver skål med et tyndt lag. (Ryst skålene og hæld evt. overskydende sukker af.)

Flamber ganske kort med gasbrænder, til sukkeret karamelliserer.

Pas på ikke at blæse sukkeret af med flammen og undgå sorte bobler- de kan evt fjernes med en teske.

Server strax.