blandede opskrifter
tyrkiske
broed
dessert
italiensk
indisk
thai
om david
links
home
gurlis
 

David Gerdel
Tornballevej 65
8381 Tilst

david@gerdel.dk

 

 
   
 
BAGUETTE
 
     
  3 Baguetter

Surdej af:

  • 5 gram gær
  • 2 dl vand
  • 2 dl hvedemel

Dej:

  • 1 dl . vand
  • 10 gram salt
  • ca. 380 gram hvedemel

Fremgangsmåde :

Surdej
Gæren smuldres og udrøres med vand, der er lunet til 35 grader. Melet tilsættes og dejen piskes med et piskeris, til den er blank og sej. Det tager blot et par minutter. Surdejen stilles ved almindelig køkkentemperatur, ca. 18 grader, i et døgn, hvorefter selve dejen kan lægges.

Dej
1 dl. vand lunes til 35 grader og tilsættes surdejen, sammen med salt og resten af melet. Hold lidt mel tilbage, indtil det ses hvor meget mel dejen kan tage. Dejen æltes grundigt, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder.

Hæver i 4 timer.

Dejen slåes ned, og deles i 3 dele, der trilles ud til baguetter i bagepladens længde.

De formede baguetter lægges på en smurt bageplade og dækkes med et fugtigt klæde, hvilket er meget vigtigt for at opnå en god skorpe. Brødene efterhæver i 45 minutter. De ridses med et barberblad eller en meget skarp kniv.

5: Brødene kan pensles med vand eller sammenpisket æg, tilsat 2-3 spsk. koldt vand. Pensles de med vand, må der pensles på ny efter 10-15 minutters bagning.

Når ovnen tændes stilles et fad med vand i bunden af ovnen.

Brødene sættes i en 260 grader varm ovn i ca. 12 minutter. Smid et par skefulde vand ind i bunden af ovnen, når brødene sættes ind. De bør ikke brændes, men tages ud lige før dette sker.

OBS!

Endnu bedre. Efter efterhævning sættes brødene på en bagesten i den varme ovn og der sprøjtes 10-15 gange med vand fra en forstøver ind over brødene